tiistai 4. maaliskuuta 2014

Laanilan lukiolaiset Rotuaarin lavalla rasismivapaan Oulun puolesta

Laanilan lukion tyttökvartetti ja Oulun uusi "Voice of Finland" -tähti Julia Väyrynen nousevat Rotuaarin lavalle hyvän asian puolesta rasisminvastaisessa "Oulu Loves Me" -tapahtumassa lauantaina 15.3.2014."Meille ovat tervetulleita kaikki" ja "Kaikki erilaisia, kaikki laanilalaisia" lukee Unesco-koulu Laanilan lukion aulassa. Meille yhdenvertaisuus on sitä, että kunnioitamme jokaisen yksilöllisyyttä ja vapautta olla oma itsensä sekä vastustamme syrjintää. Jokainen on samanarvoinen sellaisena kuin on riippumatta hänen henkilökohtaisista ominaisuuksistaan tai taustastaan. 

Pohjois-Suomen Unesco -koulut panostavat yhdenvertaisuuden toteutumiseen erityisesti tämän ja ensi vuoden ajan.  Hyväksyntään ja samanarvoiseen kohteluun on kiinnitetty huomiota erilaisten tempausten ja kulttuurikurssien avulla. Laanilan lukion aktiiviset ja musikaaliset opiskelijat Anniina Ervasti, Jenni Hyry, Mette Köykkä ja Emma Suomela haluavat kantaa oman kortensa kekoon hyppäämällä Rotuaarin lavalle laulamaan syrjinnästä vapaan Oulun ja maailman puolesta. Tyttöjen mielestä erilaisuus on niin tärkeä asia, ettei ketään saa syrjiä sen takia. "Jokainen voi edistää yhdenvertaisuutta ja pienilläkin askelilla saadaan aikaan suuria tekoja. Toisten kunnioittaminen ja arvostaminen sekä ennakkoluuloton avarakatseisuus ovat arvokkaita eleitä, joilla voimme vaikuttaa. Meillä Laanilassa on hieno yhdenvertaisuuden henki ja sitä haluamme nyt levittää oman musiikkiesityksemme muodossa."  


"Country-tyttö" Julia Väyrysessä on VOIMAA. Näin ovat todenneet myös "Voice of Finland" -ohjelman nimekkäät tähtivalmentajat. Mistä tuon lahjakkaan ja sinnikkään nuoren naisen määrätietoisuus kumpuaakaan? Itsekin koulukiusauksen kohteeksi joutuneella Julialla on oma tarina kerrottavanaan ja laulu laulettavanaan. Laulu kertoo uskalluksesta ja rohkeudesta olla lopulta oma itsensä! Musiikki on vienyt Julian mennessään. Hän kirjoittaa ja säveltää omaa musiikkia sekä harjoittelee ahkerasti viime vuoden "Voice of Finland" -tähden, Oulun konservatorion laulun opettaja, Inga Söderin johdolla. Nyt Julia uskaltaa olla oma aito itsensä ja antaa kaiken myös meille kuulijoille. Ja mikä parasta,  hänen äänensä ja karismansa valloittavat meidät kaikki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti