perjantai 15. toukokuuta 2015
2015 OceanApp Challenge kutsuu nuoria!

UNESCO haluaa osaltaan edistää nuorten ympäristö- ja meritietoutta sekä tukea tieto- ja viestintäteknisiä taitoja.   UNESCO on haastanut Oulun mukaan kisaan, jossa meritietoutta voidaan lisätä mobiiliteknologian keinoin. Tehtävänä on suunnitella mobiiliapplikaatio, joka käyttää hyväkseen maailman merillä sijaitsevien Argo-poijujen tuottamaa dataa. Kyseisiä poijuja on myös Itämeressä. Kilpailua varten ei etsitä kouluilta varsinaisia ohjelmointiguruja, vaan innostusta asiaa kohtaan. Ilmatieteen laitos ja UNESCO ovat  luvanneet asiantuntija-apua Argo-datan hyödyntämistä varten. Kilpailussa hyödynnetään ilmaista App Inventor -ohjelmaa, jolla on suhteellisen yksinkertaista rakentaa toimivia mobiiliapplikaatioita. http://appinventor.mit.edu/explore/ 
 
Koska kyseessä on haastekisa ja Oulu on kutsuttu teknologiakaupunkina mukaan, luvassa on ainakin voittajajoukkueen töiden esittelyä tulevassa ilmastohuippukokouksessa Pariisissa. Voittajat  matkustavat siis Pariisiin.  Luvassa on muitakin kansainvälisiä tapahtumia, jossa innovatiiviset oululaisnuoret pääsevät esittelemään tuotoksiaan ja tekemään Oulua tunnetuksi.

Mukana kisassa Laanilan lukion opiskelijat: 
Arttu Holappa, Siiri Huotari, Emma Leppänen, Alex Myllymäki, Miia Mäkikallio, Vilma Vakkala, Hanna Halonen, Emmi Stenius, Juhani Strid, Oona Markus ja Viola Viiri.

Ohjaajina: Tiina Fredriksson, Abel Caine, Outu Rouru, Davide Storti ja Jussi Tomberg.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti