keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Laanila High School Students at Unesco Youth Forum 2015


Laanilalaiset valtameriä suojelemassa 

27.10.2015 11:00    
Sivistys-ja kulttuuripalvelutKaupungin yhteiset

​Viime toukokuussa Laanilan lukiossa opiskelevat Arttu Holappa, Vilma Vakkala, Henri Väisänen, Emmi Stenius, Alex Myllymäki, Siiri Huotari ja Juhani Strid tarttuivat 
UNESCO:n haasteeseen maailman valtamerien suojelemiseksi ja alkoivat suunnitella siihen omaa kännykkäsovelluspeliään. Laanilaiset esittelevät sovellustaan Pariisissa Unescon Youth Forum 2015:ssa 25. - 28. lokakuuta. 

Nuoret esittelivät lokakuun viimeisenä maanantaina kännykkäsovellustaan Unescon Youth Forum 2015 "15 Minutes of Fame" -lavalla. Sovelluspelin hellyttävät hahmot ja opettavainen sisältö saivat erityisen paljon huomioita ja kehuja. Monet halusivatkin kuulla lisää ja lupasivat tulla keskiviikkoaamun "Aaro's Adventure" 45 minuutin workshoppiin. 
Suomen lipuin joulupukin vaatteisiin sonnustautuneet, Marianne-karkkeja ja flyereita jakelevat opettajat (Tiina Fredriksson ja Jussi Tomberg) saivat myös paljon positiivista huomiota osakseen. Temppu varmisti yleisön paikalle saapumisen ja mieleenpainuvan Suomi-kuvan.

Sovelluksen kehittäminen jatkuu

Sovellus kiinnosti erityisesti Unescon valtamerikomissiota ja Massachusetts Institute of Technologyn tietojenkäsittelylaitosta, joiden kanssa nuoremme tapasivat esityksen jälkeen ja neuvottelivat sovelluksen jatkokehittelymahdollisuuksista. Yhteistyötä päätettiin jatkaa.

Ensimmäisenä tavoitteenaan nuorilla olikin jo ilmoittautua Bostonin yliopiston ilmaiselle nettikoodauskurssille.  Unescon valtamerikomissio ehdotti alustavaa yhteistyöprojektia valtameritietoisuuden levittämisestä laajemmaltikin Euroopassa. Kiinnostuneita partnereita tähän yhteistyöhön löytyisi heidän mukaansa jo ainakin Venetsiasta!

Tietoteknisiä taitoja ja lisää ympäristötietoutta

UNESCO haluaa osaltaan edistää ja tukea nuorten tieto- ja viestintäteknisiä taitoja. UNESCO on haastanut Suomesta Oulun lukiolaisopiskelijat mukaan haastekisaan, jossa on mukana 15 muuta maata ympäri maailmaa. Suomen nuorten tehtävänä oli suunnitella mobiiliapplikaatio, joka käyttää hyväkseen maailman merillä sijaitsevien liikkuvien Argo-poijujen tuottamaa dataa. Kilpailussa etsitään innostusta applikaatio-ohjelmointiin ja niiden suunnitteluun, ja tavoitteena on samalla lisätä nuorten ympäristötietoutta.
Oulun kaupunki, Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, BusinessKitchen, Ilmatieteen laitos ja UNESCO ovat antaneet asiantuntija-apua ja järjestävät opiskelijoille työpajoja, joissa he sparraavat nuoria sekä applikaatioiden sisällölliseen ja visuaaliseen suunnitteluun että esittelytaitojen parantamiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti