lauantai 3. lokakuuta 2015

Kaverixi Vuolle-opiston maahanmuuttajanuorille

Vuolle-opisto on majoittanut tiloihinsa 16 lukioikäistä maahanmuuttajanuorta Afganistanista, Gambiasta, Irakista ja Somaliasta. Nuoret ovat saapuneet Suomeen ilman vanhempiaan. Heidän tavoitteenaan on opiskella suomen kielen lisäksi itsellensä ammatti täällä Suomessa.

Yhdessä englanninkielisen "Global Citizen" -kurssin lukio-opiskelijoidemme kanssa päätimme aloittaa kaveritoiminnan näiden maahanmuuttajanuorten kanssa mahdollisimman pian. Tutustuminen toisiimme, läksyjen lukeminen, suomen kielen harjoittelu, kaupungin palveluihin tutustuminen, urheilu (mm. hiihto ja luistelu), musiikki, luontoretket ja kulttuuriesittelyt ovat esimerkkejä toiminnasta, jota olemme yhdessä syksylle ja talvelle suunnitelleet. Olemme perustaneet kaveritoimintaa varten myös oman Facebook-ryhmän.

Perjantaina 2.10. tapasimme ensimmäisen kerran kasvotusten toisiimme tutustumisen, suomen kielen harjoittelun ja lautapelien merkeissä. Iloinen puheen porina ja naurun remakka täyttivät yhteisen tilan. Nyt odotamme jo innolla ensi viikolle sovittua yhteistä jalkapallomatsia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti